De gepimpte bank van Inge

We zitten hier vlakbij het Rattenkasteel: oorspronkelijk een priorij, maar door de aanwezigheid van vele ratten al gauw het ‘rattenkasteel’ genoemd. Vandaar dat ik de bank die hierbij staat ook ratten heb gegeven. Ratten in alle kleuren van de regenboog omdat ik hoop dat Lievegem erg inclusief kan zijn voor iedereen. (Lees verder onder de foto's.)

de zitbank van inge voorna de pimpactie

Bovendien zit onze maatschappij tegenwoordig in een echte ‘rat race’. Daarom is het belangrijk om af en toe de tijd nemen uit die race te stappen en het nu-moment te beleven. We moeten niet telkens uitkijken naar het weekend, maar ook tijdens de week echt léven. Kom hier zitten, kom tot rust, kijk naar het landschap rondom je: het Rattenkasteel, de paarden hierachter, de trein die passeert, etc. De bedoeling is dat hier mensen kunnen komen zitten, maar dat het meer en meer een gezellige plek wordt met een boompje, eetbare vruchten en klimop waar kijkgaten in komen. Het is iets wat in evolutie is en in de toekomst hopelijk een steeds fijner plekje wordt om even bij neer te gaan zitten.

 

knop inge

Klik hier voor meer informatie over het werk van Inge

Coördinaten van deze bank: 51°09'37.5"N 3°36'22.8"E  

 

Heb je zelf een creatief idee of ken je een plekje dat de moeite waard is om even bij stil te staan? Geef het door via onze kaart!

 

Team communicatie
21 Dec 2021
Geef jouw opmerking

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.